Skip to content

Workshop Bukettbindning 29 Juli 2024

Program:
9.30 Välkomna!
9.45-10.30 Introduktion till dagen, demonstration av spiralteknik och varuvård
10.30-11.15 Bindträning med fokus på fasthet och stadga, yttre form
11.15-12.00 Färglära i floristiken, gör en färgcirkel med botaniskt material
12.00-12.45 Lunchpaus
12.45-13.30 Blomsterskörd, Susanne visar runt i odlingarna, varuvård
13.30-14.00 Fika, mingel, blommorna drar vatten
14.00-14.45 Bukettbindning
14.45-16.30 Demonstration av inslagning. Foto, styling och mingel.
PDF för utskrift : Workshop Kelldalen 2024

För sjätte året i rad bjuder vi in till bukettbindningskurs på idylliska Källdalens trädgårdar! Varmt välkommen till en heldag för alla sinnen i blommornas tecken. Vi går på djupet och ägnar en hel dag åt att finslipa och träna på spiraltekniken under handledning så att den verkligen sitter. Viola håller även i ett avsnitt om färglära för florister, vi gör en färgcirkel och komponerar våra buketter utifrån färg. Självklart skördar vi våra egna blommor direkt från odlingarna!
I år vill vi dessutom lyfta fram de fantastiska ekologiska grönsaker som odlas på platsen, både i mat och styling. Diana lagar mat där dagens skörd får stå i fokus och Emma-Klara förevigar oss under dagen och guidar dig till en effektfull styling av din bukett ihop med de vackra grönsakerna. Resultatet blir stillebenliknande bilder får du sedan gärna använda i marknadsföringssyfte på sociala medier.
Tid för mingel och häng bland blommor, kryddor, dofter och grönsaker kommer med på köpet. All mat och material ingår i priset. Begränsat antal platser.

Pris: 3250 kr inklusive moms
Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Anmälning sker via mail till susanne@kelldalen.se och faktura erhålls I samband med bekräftad anmälan.
Datum: Måndag 29 juli 2024
Tid:  09.30 – 16.30
Plats: I gårdsbutiken, odlingarna och plantskolan på Källdalens Trädgårdar

För vem? Kursen passar dig som är nybörjare eller behöver öva på spiraltekniken samt få lite grunder i färglära

Det här ingår i kursen:

Grundlig genomgång av spiralteknik och bindträning
Egentillverkad bukett av ekologiskt odlade snittblommor
Kunskapsdokument färg och form för florister att ta med hem
Växtlista – perenner och annueller till snitt och torkning
Odlingsinspiration
Digitalt proffsfoto av din bukett
Introduktion till styling och fotografering med handfasta tips
Brunch och fika av ekologiska råvaror

Om oss som håller i Workshopen

Viola är utbildad florist och trädgårdsmästare och driver företaget Bara Blomster som fokuserar på att odla och arrangera miljövänliga snittblommor. Dessutom är hon sedan 2010 trädgårdsmästare på Gunnebo slott, numera ansvarig för kurser inom Slow Flowers och verksam med bröllopsblommor, odling, utställningar och föreläsningar. Här på vår workshop lär Viola ut teknik, varuvård (snittblommorna) och komposition av buketter samt färglära.

Diana är blomsterälskande kock som tidigare jobbat på Gunnebo slott tillsammans med Viola. Numera jobbar hon på förskola i ett kök med fokus på grönsaker och hållbarhet.  Maten som serveras på kursen är omsorgsfullt tillagad av gårdens egna produkter och kompletteras med andra lokala råvaror och som extra smakrika bonus förbereder Diana måltiden genom att  ta vara på och förädla örter, bär, grönsaker.

Susanne och John driver Källdalens Trädgårdar, en ekologisk grönsaksodling, plantskola och blomsterodling mitt i Hallands inland. Blomsterodlingen är uppbyggd utifrån perenna blommor, kryddväxter och kompletterande annueller. Mycket fokus I odlingarna läggs på biologisk mångfald. Odlingen är KRAV certifierad och företaget är medlem av Snittblomsodlare i Sverige.

Emma Klara som driver företaget Almflorale är utbildad fotograf, florist och visuell dirigent av blomstrande arrangemang. Förutom de vackra och stämningsfulla fotografierna är Emma Klara tillsammans med Viola på plats på Källdalen minst en dag i förväg och förbereder växtmaterial, styling och skapar stämning.  Oavsett väder är denna dagen alltid en upplevelse av färg, form, sinnesupplevelse och god kreativ samvaro.

Bilder från Workshop 2023
Bilder från blomsterworkshop 2022
Back To Top