skip to Main Content

Program:

9.30 Välkomna!

9.45-10.30 Introduktion till dagen, demonstration av spiralteknik och varuvård

10.30-11.15 Bindträning med fokus på fasthet och stadga, yttre form

11.15-12.00 Färglära i floristiken, gör en färgcirkel med botaniskt material

12.00-12.45 Lunchpaus

12.45-13.30 Blomsterskörd, Susanne visar runt i odlingarna, varuvård

13.30-14.00 Fika, mingel, blommorna drar vatten.

14.00-14.45 Bukettbindning.

14.45-16.30 Demonstration av inslagning. Foto, styling och mingel.

 

För femte året i rad bjuder vi in till bukettbindningskurs på idylliska Källdalens trädgårdar! Varmt välkommen till en heldag för alla sinnen i blommornas tecken.

Vi går på djupet och ägnar en hel dag åt att finslipa och träna på spiraltekniken under handledning så att den verkligen sitter. Viola håller även i ett avsnitt om färglära för florister, vi gör en färgcirkel och komponerar våra buketter utifrån färg. Självklart skördar vi våra egna blommor direkt från odlingarna!

I år vill vi dessutom lyfta fram de fantastiska ekologiska grönsaker som odlas på platsen, både i mat och styling. Diana lagar mat där dagens skörd får stå i fokus och Emma-Klara förevigar oss under dagen och guidar dig till en effektfull styling av din bukett ihop med de vackra grönsakerna. Resultatet blir stillebenliknande bilder får du sedan gärna använda i marknadsföringssyfte på sociala medier.

Tid för mingel och häng bland blommor, kryddor, dofter och grönsaker kommer med på köpet. All mat och material ingår i priset. Begränsat antal platser.

 

Om oss:

Viola är utbildad florist och trädgårdsmästare och driver företaget Bara Blomster som fokuserar på att odla och arrangera miljövänliga snittblommor. Dessutom är hon sedan 2010 trädgårdsmästare på Gunnebo slott, numera ansvarig för kurser inom Slow Flowers och verksam med bröllopsblommor, odling, utställningar och föreläsningar. Susanne och John driver Källdalens Trädgårdar, en ekologisk grönsaksodling, plantskola och blomsterodling mitt i Hallands inland. Blomsterodlingen är uppbyggd utifrån perenna blommor, kryddväxter och kompletterande annueller. Mycket fokus I odlingarna läggs på biologisk mångfald.  Under dagen medverkar även Emma Klara som driver företaget Almflorale, utbildad fotograf och visuell dirigent av blomstrande arrangemang. Diana är blomsterälskande kock som jobbat på Gunnebo och gärna har fokus på grönt och hållbarhet.

 

Pris: 3000 kr inklusive moms

Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Anmälning sker via mail till susanne@kelldalen.se och faktura erhålls I samband med bekräftad anmälan.

Datum: Tisdag 1 Augusti 2023

Tid:  09.30 – 16.30

Plats: I gårdsbutiken, odlingarna och plantskolan på Källdalens Trädgårdar

För vem? Kursen passar dig som är nybörjare eller behöver öva på spiraltekniken samt få lite grunder i färglära

 

Det här ingår i kursen:

Grundlig genomgång av spiralteknik och bindträning

Egentillverkad bukett av ekologiskt odlade snittblommor

Kunskapsdokument färg och form för florister att ta med hem

Växtlista

Digitalt proffsfoto av din bukett

Brunch och fika av ekologiska råvaror

Skriv ut information som pdf:   workshop 1 aug 2023

Länk till Violas websida

Back To Top