skip to Main Content

Matgrannar

I år är det fem år sedan vi startade samarbetet med Susanne och Gunnel som driver företaget Matglädje i Halland. Susanne bor 4 km härifrån i Hakestad och Gunnel bor någon mil bort i Köinge. Susanne och Gunnel kom på idèn att ordna matvandringar med lokala råvaror tillagade från grunden. Äkta mat med andra ord. Grönsaker och örter hämtas härifrån, ost från Skrea ost, kött från Öströö fårfarm eller från Matthias och Claire Kjerrman, i Gödeby. Oftast serveras mjölksyrade grönsaker från Gavies gårdar och svamp från Hakaslätt. På vägen passerar man svampodlingen, Eva och Tomas ekologiska mjölkgård, fina bokskogar, hagmark och någonstans i backarna avslutas dagen med hembakade kakor, alltså efter förrätt, mellanmål, huvudrätt (i vår gårdsbutik) osv längs med vägen. Fem timmars kalas i ur och skur.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top